maanantai 3. lokakuuta 2011

Sunnuntain kotiinpaluu ja pikku iltapuhde

Kotiuduin Ahveniston reissulta sunnuntaina iltapäivällä ja uteliaisuus vaurioiden vakavuutta kohti oli huipussaan. Iltakuuden aikaan ährättiin Stagea kärryltä suoraan talliin Jukan, Villen ja Heidin avustamana ja liikuteltiin omalle paikalleen. Tovin aikaa siinä tuli käveltyä ympyrää ja mietittyä mistä aloittaisi, kunnes Jukka alkoi vihjailemaan että koneen voisi nypätä ylös vielä samana iltana. Väsyneenä ja pienen koistisen painaessa emmin hetken mutta päätettiin kuitenkin aloittaa. Ja kun homma saatiin vauhtiin, oli turha enää alkaa jarruttelemaan.  
 


Lopputuloksena puoli neljän aikaan aamuyöllä tuo pikkuauton kokoinen mötikkä oli saatu nitkutettua pois konehuoneesta. Irrotus tehtiin perinteisellä tyylillä vaihdelaatikkoineen päivineen. Hommaa toki helpotettiin hieman poistamalla lukkorauta ja pätkäisemällä pois tieltä jäähdyttimen yläpuolinen tukipalkki. Oli siinä vaan silti hommaa ja miettimistä. Jukan laaja kokemus SR-moottoreiden jumppaamisesta eestaas pari kertaa kaudessa auttoi hommassa etenkin sähköjen osalta, itse olisin nyppinyt varmaan kaikki hankalimmat paikat auki. :)



Näissä tunnelmissa lähdetään purkamaan ja katsotaan mitä tuo on syönyt. Magneettinen öljyproppu ei kieli kovin pahoja koneistusjälkiä, aavistuksen normaalia enemmän tuo on kerännyt metallihilkettä mutta olisi voinut näyttää pahemmaltakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ideoita, vinkkejä, kysymyksiä, haukkuja, tsemppausta, terveisiä? Rohkeasti tänne vaan. :)