perjantai 23. syyskuuta 2011

Lisää ohjaamon siivoamista

(Allaoleva teksti julkaistu alunperin DNSF-foorumilla 16. elokuuta 2011. )
Sain vihdoin eilen aikaiseksi nostaa perän ylös ja ährätä vetokoukun irti. Tänään kävin Biltemassa paineilmataltan ostamassa bitumien poistoa silmälläpitäen. Monet ovat neuvoneet että helpoin tapa on jäädyttää bitumilaatat kuivajään avulla ja sitten nakutella ne paineilmataltalla irti. Jäätä mulla ei vielä ollut mutta talttaa piti päästä "ihan vaan vähän" kokeilemaan. Hämmentävän hyvin lähti tavaraa irtoamaan eikä mennyt kauaakaan kun innostuksissani olin nakutellut jo yli puolet tavarasta irti. Apukuskin jalkatilat on vielä koskematta mutta liki kaikki muu irtosi kuin huomaamatta. :)

Nyt ollaan punnitusten kanssa siinä vaiheessa että 210kg tavaraa on tuvasta lähtenyt, tähän ei ole vielä bitumeja laskettu. Ainoat ajamisen estävät puuttuvat esineet ovat ratti, kuskin penkki ja kojelaudan tukiputki (joka pitää ohjauspylvästä paikallaan). Nämä painaa yhteensä noin 20kg joten pikaisella ynnäilyllä Stagea on ajokunnossa tällä hetkellä 1590kg. Onhan se aivan hitosti, mutta kuitenkin liki 200 kiloa lähtötilannetta vähemmän.

Seuraavana ohjelmassa on kääntää auto tallissa toisinpäin (tällä hetkellä keula seinää vasten), purkaa ilmastoinnin kamat pois, lämmityslaitteen letkut irti, ABS-yksikkö mäelle ja varmaan myös jarrutehostin. Sen jälkeen turvakaariputkia teettämään.

Jarrutehostimen suhteen fiilis on ristiriitainen, pitääkö sen paikallaan vai nakkaako mäelle. Pitänee pyrkiä kokeilemaan hidastuvuutta ennenkuin lopullisen päätöksen tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ideoita, vinkkejä, kysymyksiä, haukkuja, tsemppausta, terveisiä? Rohkeasti tänne vaan. :)