perjantai 27. heinäkuuta 2012

Happokylpyjä ja välikevennys

Jarrulevyt ovat olleet uimassa sitruunahappoliuoksessa pari päivää ja ne kalasteltiin kuiville tarkastusta ja välipuhdistusta varten. Tuo happo yllätti positiivisesti, ruoste on suurelta osin hävinnyt ja vain paksummat kerrostumat (joita ikävä kyllä on myös jäähdytyskanavissa) on vielä osittain paikoillaan. Painepesurilla kanavista irtosi reilusti ruosteenväristä tavaraa ja teräsharjalla hinkkaamisen jälkeen päätettiin laittaa levyt vielä uudelle kylpykierrokselle. Lupaavalta näyttää.


 Polykarbonaattilevytkin saatiin tänään lopullisesti paikalleen. Levyjen sovittaminen alkoi kiinnitysreikien poraamisella, reiät syntyivät levyyn kuin itsestään mutta aavistuksen tylsänpuoleisella terällä ikkunakarmien rei'itys otti aikaa ja hikikarpaloita. Levyt halusin muistuttamaan edes etäisesti alkuperäistä ja tämä tarkoitti että lasit täytyi saada mustiksi, läpinäkyvyydellä ei ole väliä kun ei pää käänny vöissä ollessa niin paljoa että noista tarvitsisi maailmaa tähyillä. Kun kyseessä on karkaisematon polykarbonaatti on tiedossa että se naarmuuntuu kohtalaisen herkästi. Siksi halusin värikalvon nimenomaan lasin ulkopintaan. Tummennuskalvo tarttuu kuuleman mukaan melko huonosti polykarbonaattiin ja maalaaminenkin epäilytti maalin pysyvyyden kannalta. Bauhausista löytyi kuitenkin kiiltävämustaa kontaktimuovia jolla levyt pinnoitettiin ulkopinnastaan ja lopputulos miellyttää ainakin allekirjoittaneen silmää. 

Levyn ja korin kosketuspintaan päädyttiin lopulta laittamaan liiman sijaan tiivistenauhaa suurempien sotkujen välttämiseksi. Markon suosituksesta pop-niiteiksi valittiin Würthin leveäkantaiset mustat 5mm niitit, leveä kanta tukee levyä ja mustat kannat hukkuvat samanväriseen taustaan. Marko lainasi myös paineilmakäyttöisiä niittipihtejä jolla niittaus sujui kuin tanssi. Perinteisillä pihdeillä olisin varmaan vieläkin tallilla nyhräämässä. :) Lopputulos on hieman aaltoileva kuten arvattavissa oli pehmeästä tiivistenauhasta johtuen mutta enpä ole tainnut yhdessäkään kilpurissa vielä nähdä täysin peilisuoria levyjä. Pärjään mainiosti tämän tuloksen kanssa, toivottavasti muutkin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ideoita, vinkkejä, kysymyksiä, haukkuja, tsemppausta, terveisiä? Rohkeasti tänne vaan. :)